Батьківщиною кетчупів, правда, не в їх нинішньому вигляді прийнято вважати Китай. У далекі середні століття десь в середині XVII століття приправа у вигляді суміші з різних овочів і спецій була завезена в Англію і відразу ж знайшла своїх шанувальників, яку стали називати «catchup», що в перекладі означає кетчуп. Однак кетчуп в звичному для нас вигляді зварений на основі томатів з'явився значно пізніше через два століття.
Кетчуп «Томатний»
Склад:
- вода питна
- паста томатна
- цукор білий
- сіль кухонна
- загусники (крохмаль картопляний, крохмаль модифікований кукурудзяний)
- регулятор кислотності - кислота оцтова
- стабілізатори (камедь гуарова Е412, камедь ксантанова Е415)
- консерванти (бензоат натрію Е211, сорбат калію Е202)
- перець духмяний і перець чорний мелений
- каррі
- гвоздика мелена
- мускатний горіх
- ідентичний натуральному ароматизатор томата
Энергетическая ценность (калорийность) 100 г продукта: 335 кДж / 80 ккал.
Вага: 300 г.
Термін придатності: 9 місяців
Кетчуп томатний «До шашлику»
Склад:
- вода питна
- паста томатна
- цукор білий
- сіль кухонна
- загусники (крохмаль картопляний, крохмаль модифікований кукурудзяний)
- регулятор кислотності - кислота оцтова
- стабілізатори (камедь гуарова Е412, камедь ксантанова Е415)
- цибуля сушена
- базилік сушений
- коріандр
- консерванти (бензоат натрію Е211, сорбат калію Е202)
- часник сушений
- перець духмяний мелений
- перець червоний і перець чорний мелені
- мускатний горіх
Енергетична цінність (калорійність) 100 г продукту: 335 кДж / 80 ккал.
Вага: 300 г.
Термін придатності: 9 місяців